Política 06/04/2015

Rajoy: "Europa no reconeixerà la declaració unilateral de sobirania de Catalunya"

Assegura que, si el Parlament fa aquest pas, ell el recorrerà al Tribunal Constitucional

Joan Rusiñol
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant l'entrevista d'aquest dilluns. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assegura contundent que el Parlament de Catalunya que els catalans elegiran a les eleccions del 27 de setembre no té competències per iniciar un procés de desconnexió política amb Espanya, com preveu el full de ruta acordat entre CDC i ERC. En una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya ha assegurat que la declaració unilateral de sobirania "no es pot fer" i que, si es produís, el seu govern la recorreria al Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, a més, ha alertat els partits sobiranistes que el seu projecte no trobarà suport fora de les fronteres catalanes: "Europa no reconeixerà la declaració unilateral de sobirania de ningú", ha reblat, just després, que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi fet arribar un informe a les ambaixades en què assenyala el 27-S com "l'únic camí".

El president espanyol ha reiterat que Mas coneix "perfectament" el seu punt de vista, li ha recordat que, d'acord amb les lleis espanyoles, els comicis autonòmics tenen l'abast que tenen i l'ha instat a "començar a treballar tots pel camí del sentit comú". Segons ha dit, el procés sobiranista només serveix per "dividir" la societat i alentir la recuperació econòmica.

Rajoy, pendent de què passarà a la final de Copa

El cap de l'executiu espanyol no ha secundat els dirigents del seu partit, que, com Esperanza Aguirre, volen que se suspengui el partit de la final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic en cas que els seguidors dels dos equips xiulin l'himne espanyol. Aquest tipus de protestes "no passen en cap altre país del món", ha dit.

Rajoy s'ha limitat a afirmar que ell és "partidari" del respecte als símbols estatals i no vol "avançar esdeveniments" i opta per esperar si es repeteixen o no els fets de les finals del 2009 i del 2012.

stats