Política 18/09/2014

El consell de ministres aprovarà aquest divendres més mesures uniformitzadores

Rajoy anuncia un nou paquet legislatiu per llimar duplicitats i simplificar procediments administratius

Joan Rusiñol
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, avui, divendres, en la roda de premsa posterior al consell de ministres / ACN

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha esquivat aquest dijous referir-se al referèndum d'Escòcia, després de prendre partit a favor del no, ahir dimecres, durant la sessió de control al Congrés. Ha participat en un acte a la Moncloa per presentar les reformes que s'estan implementant en l'administració pública per reduir-ne els costos. En aquest sentit, ha anunciat un nou "paquet normatiu", que s'aprovarà al consell de ministres de demà divendres, amb l'objectiu de llimar "duplicitats" i eliminar "barrers burocràtiques". "L'objectiu és fer la vida més fàcil als ciutadans", ha sentenciat Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció, ha explicat que amb les reformes que s'han aplicat fins ara, el conjunt de les administracions s'han estalviat 10.417 milions. D'aquests, 5.535 corresponen a les comunitats autònomes.

El pla conjunt que rebrà el vistiplau de l'executiu –i que implica la modificació de diverses lleis– inclou un "manual de simplificació administrativa" i un altre per evitar "duplicitats". Això ha de permetre, ha explicat Rajoy, que "no hi hagi més ens públics que els estrictament imprescindibles".

"Espanya és un gran país i es mereix una administració excel·lent", ha afirmat a tall de conclusió el president del govern espanyol.

stats