Política 01/07/2016

Rajoy també trucarà a CDC i ERC per intentar sumar suports a la investidura amb "discreció"

La Moncloa diu que no informarà l'opinió pública del procés fins que no tingui conclusions

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

MadridMariano Rajoy vol discreció. La Moncloa creu que si s'ha après alguna cosa després de sis mesos d'atzucac polític és que cal negociar lluny del focus mediàtic. És el que ha reclamat aquest divendres la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha demanat als mitjans i a la resta de partits polítics "serietat i rigor" per aconseguir que Rajoy sigui investit president com més aviat millor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha assegurat que Rajoy té la intenció de fer primer una ronda de trucades a tots els grups polítics. Fonts de la Moncloa han assenyalat que també inclourà CDC i ERC, si bé no té intenció de trucar a Bildu. Ja no queda clar amb qui es reunirà després a la Moncloa.

La portaveu de l'executiu espanyol ha dit que serà una "ronda àmplia" amb l'objectiu que hi hagi un govern "com més aviat millor". Només ha confirmat la reunió de dimarts vinent amb Coalició Canària i ha tirat pilotes fores quan se li ha preguntat per què si durant tota la campanya va prometre que la primera trucada seria al líder del PSOE, Pedro Sánchez, ara ho dilata.

El PP manté l'aposta per configurar un govern "estable" presidit per Rajoy i que pugui pactar amb el PSOE qüestions "clau" com el procés de construcció europeu després del Brexit, o mesures per millorar la competitivitat, la creació de llocs de treball, l'educació i la lluita contra el jihadisme.

stats