Política 19/09/2012

Rajoy a CiU: "No estic d'acord amb el concert econòmic que vostès plantegen"

El president espanyol assegura que a Mas la situació se li ha escapat de les mans

Joan Rusiñol
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy, el passat 1 de febrer a La Moncloa / ACN

MadridQuan falten poc més de 24 hores per a la reunió a la Moncloa entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat, Artur Mas, el primer ha parlat clar: dirà no a la proposta de pacte fiscal aprovada pel Parlament de Catalunya. En una resposta a la sessió de control al Congrés, Rajoy ha contestat el diputat de CiU Pere Macias: "No estic d'acord amb el concert econòmic que vostès plantegen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha recordat que el PP no va votar el model de finançament actual, però que es pot "millorar". Ara bé, ha insistit que ara no és moment de generar "inestabilitat" i que la prioritat ha de ser buscar fórmules per augmentar els ingressos.

A més, ha estat molt crític amb el pas que ha fet la federació nacionalista, amb Artur Mas al capdavant, cap a les tesis de l'estat propi. El president espanyol ha deixat entreveure que al president de la Generalitat la situació se li ha escapat de les mans. L'ha acusat d'haver-se vist "arrossegat" per l'onada sobiranista després de la manifestació de l'11 de Setembre. "El pitjor és entossudir-se en l'error", ha avisat.

stats