Política 29/10/2012

Rajoy, en la línia d'Aguirre i Camacho: "Espanya és la nació més vella d'Europa"

Tot i no parlar de cap nombre d'anys en concret, el president espanyol defensa la unitat espanyola amb l'argument històric en la compareixença posterior a la seva reunió amb Mario Monti a la Moncloa

Ara
1 min
Mario Monti i Mariano Rajoy, després de la seva reunió a la Moncloa / EFE

BarcelonaMariano Rajoy i Mario Monti no han parlat "ni una paraula de Catalunya", segons el president espanyol. Pocs dies després de la cimera europea en què se suposa que els sobiranismes van ser un dels temes tractats pels caps d'estat i de govern, Rajoy ha volgut obviar la part que li toca d'aquest debat després de la cimera hispano-italiana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, en resposta a les preguntes dels periodistes que li han demanat que es pronunciés sobre la qüestió catalana, en la compareixença posterior a la reunió amb Monti a la Moncloa ha dit: "No avançaré esdeveniments. És la meva obligació actuar amb sentit comú. Ja he dit el que penso aquest cap de setmana a Barcelona i no hi afegiré gran cosa."

Sí que s'ha refermat, però, en l'argument historicista que està defensant el PP des de fa setmanes. Esperanza Aguirre va assegura que Espanya té "3.000 anys d'història", Alícia Sánchez-Camacho va rebaixar la xifra la setmana passada fins als 2.000 anys i Rajoy s'ha limitat a expressar la idea sense cap xifra: "Som la nació més vella d'Europa, farem moltes més coses junts", ha advertit als catalans.

I una vegada més, ha insistit que "vivim un procés d'unió al món" i que creu que "se superarà" la situació actual, amb el moviment sobiranista i el projecte de fer un referèndum d'autodeterminació ja present en programes electorals com el de CiU, la força que governa a Catalunya i que segons les enquestes guanyarà les eleccions.

"Sempre estaré obert al diàleg, però cal que totes dues parts tinguin ganes de parlar", ha afegit.

stats