Política 08/04/2013

Rajoy i Cameron no parlen d'Escòcia a la seva reunió

El president del govern surt en defensa de la monarquia davant la pèrdua de suport popular

M. Eugènia Quetglas
1 min
Cameron i Rajoy en la reunió del 08/04/13

MADRID P { margin-bottom: 0.21cm; } El president del govern central, Mariano Rajoy, i el primer ministre britànic, David Cameron, no han parlat del procés d'independència que s'ha iniciat a Escòcia després de reunir-se, aquest dilluns, al voltant de dues hores al Palau de la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior a la trobada –sense el mandatari britànic, que ha hagut de marxar precipitadament per la mort de Margaret Thatcher–, Rajoy, preguntat pels periodistes, ha assegurat taxativament que "no s'ha parlat d'Escòcia". S'ha limitat a puntualitzar que "el Parlament britànic ha pres la decisió que ha pres d'acord amb les lleis".

Rajoy ha dit que és molt important que s'hagi fet "d'acord amb les lleis", i ha afegit que a l'estat espanyol també s'ha de fer d'acord amb les lleis espanyoles. El president del govern central ha explicat que ell no ha canviat de parer respecte a la consulta catalana. Així, ha proclamat: "Jo estic amb la Constitució i amb la nació espanyola, la més antiga d'Europa".

Rajoy ha afegit que sempre s'han fet coses conjuntes amb Catalunya i no vol "privar els catalans que vulguin seguir a Espanya de fer-ho".

Rajoy també ha aprofitat l'ocasió per fer una defensa clara de la monarquia i el paper del rei Joan Carles I a la Transició i el 23-F. El president espanyol, malgrat les enquestes, ha manifestat que creu que els espanyols segueixen donant suport al rei. Davant els seus mals resultats i la davallada del PP en els baròmetres d'opinió, Rajoy ha afirmat que ell el que farà és "treballar per recuperar la confiança".

stats