Política 11/12/2013

Rajoy fa gimnàstica al costat d'Obama “i d'una senyora”

Rajoy afirma que va coincidir amb Obama al gimnàs de l'hotel de Johannesburg: "Només hi érem Obama, una senyora i jo"

Agències
1 min
Rajoy i el rei Joan Carles parlant aquest dimecres. Al seu costat Carlos Lesmes, nou president del TS i del CSPJ / EFE

JohannesburgEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va coincidir dimarts amb el president dels EUA, Barack Obama, al gimnàs de l'hotel de Johannesburg on tots dos es van allotjar per assistir al funeral pel líder sud-africà Nelson Mandela. Ha estat el mateix Rajoy el que ho ha anunciat. L'hi ha dit al rei Joan Carles en finalitzar l'acte de jura del càrrec del nou president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, celebrat al Palau de la Zarzuela.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'homenatge a Mandela, al qual van assistir en representació espanyola el príncep Felip i el mateix Rajoy, ha estat el tema de les converses informals que han tingut lloc en aquest acte, més enllà de l'estricte protocol. Tot just entrar a la sala d'audiències de Zarzuela, amb l'ajuda de dues crosses, Joan Carles s'ha dirigit a Rajoy per preguntar-li pel seu viatge a Sud-àfrica. "Una mica adormit, oi?", li ha dit el monarca. "Som aquí", ha estat la resposta de Rajoy.

Acabat l'acte, tots dos han parlat sobre l'homenatge a Mandela. Ha estat durant aquesta aquesta conversa informal, en la qual també participaven la reina Sofia, els presidents del Congrés i el Senat, el president del Tribunal Constitucional i el ministre de Justícia, quan Rajoy ha revelat l'anècdota de la seva trobada amb Obama al gimnàs de l'hotel. Segons el president espanyol, al gimnàs només hi eren "Obama, una senyora i jo".

stats