Política 20/11/2013

Rubalcaba acusa Rajoy de retallar drets en comptes de crear ocupació

L'oposició carrega contra la futura llei de seguretat ciutadana

M. Eugènia Quetglas
2 min

MadridEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha hagut de sentir aquest dimecres com l'oposició ha carregat contra l'avantprojecte de seguretat ciutadana que divendres analitzarà el consell de ministres. El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, li ha etzibat que amb la seva política “només es retallen drets, no es crea ocupació”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba que ha preguntat a Rajoy sobre la cimera europea específica celebrada recentment per parlar d'ocupació juvenil, ha reptat el president espanyol a tornar a la cua de l'atur a fer-se una fotografia, com va fer durant la passada campanya electoral. El líder del PSOE està convençut que no serà capaç de fer-ho, perquè sap que es trobarà “amb més aturats, amb menys drets socials i menys ajudes”. Rubalcaba ha proclamant que d'aquí a dos anys “el PSOE derogarà la reforma laboral”.

El secretari general del PSOE ha lamentat que si ara Rajoy anés a la cua de l'atur, trobarà els aturats “més calladets i emmordassats" perquè no li recordin "les seves promeses incomplertes”, una nova ironia sobre la ja polèmica llei de seguretat ciutadana, que preveu greus sancions en casos de manifestacions no autoritzades.

“No es crea ocupació retallant l'educació, la sanitat i els drets laborals, ni retallant la democràcia, ni amb tupinades electorals com va fer ahir amb la reforma de l'Estatut de Castella-la Manxa, ni es crea ocupació amb multes absurdes, retallant la llibertat d'expressió i de manifestació”, ha proclamat Rubalcaba.

Rajoy ha etzibat a Rubalcaba que li passa el mateix que al portaveu d'IC-V, Joan Coscubiela −que havia preguntat segons abans−: “Relata el que passa, però no aporta cap recepta". "Esclar que ho té difícil, perquè el seu govern va crear més de tres milions d'aturats", ha afegit.

Coscubiela ha preguntat literalment al president espanyol: "Fins quan el seu govern pensa castigar els més dèbils provocant més desigualtat social i pobresa extrema”.

Rajoy s'ha limitat a respondre que “l'objectiu en aquesta legislatura és créixer i crear ocupació” i, per tant, aconseguir més ingressos i més diners per invertir en qüestions socials. Ell creu que la seva política comença a donar resultats i l'any que ve seran més evidents els avenços.

“Gràcies pel seu conte de la lletera, però hi ha gent que no pot esperar”, li ha contestat Coscubiela. El líder d'IC-V ha exposat a la cambra que mentre el govern del PP “repeteix com un papagai que ha arribat la recuperació”, més ciutadans pateixen els efectes de la crisi.

Coscubiela ha advertit a Rajoy que aquest cap de setmana la gent sortirà als carrers per denunciar les polítiques socials i dir “no ens faran callar”.

stats