CONGRÉS EXTRAORDINARI D'UNIÓ
Política 22/02/2014

Unió es compromet a fer un debat "responsable" sobre l'opció que triarà el partit a la consulta del 9-N

Ramon Espadaler, president del consell nacional, tanca el congrés extraordinari del partit defensant que el millor escenari és la continuïtat de CiU

O. March / R. Mateos
1 min

SitgesPunt final al congrés extraordinari que Unió ha celebrat aquest dissabte per reformar els seus estatuts. L'encarregat de cloure el conclave ha estat el president del consell nacional del partit, Ramon Espadaler, que ha expressat el compromís dels democristians amb la consulta sobiranista i amb l'estat propi. "El nostre partit ha d'estar preparat per tots els escenaris" ha assenyalat Espadaler, en referència a la decisió sobre quina consigna de vot donarà Unió als seus militants de cara a la consulta del 9-N. Aquest debat s'obrirà, molt possiblement, en el moment en què es convoqui el referèndum sobiranista, i es resoldrà "democràticament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, el president del consell nacional del partit i conseller d'Interior ha apuntat que l'opció del partit és la confederació, que és "cosa de dos". S'ha compromès amb l'estat propi, però no ha anat més enllà. De fet, ha insistit que el fet de pertànyer o no a la Unió Europea (UE) és important a l'hora de prendre qualsevol decisió, com també la cohesió social. "Així no podem continuar", ha assenyalat Espadaler en referència a la relació actual entre Catalunya i Espanya.

Davant les tensions internes que hi ha a CiU i que s'han tornat a revelar arran de la tria del candidat a les eleccions europees, Espadaler ha volgut ser taxatiu al final del seu discurs: "El millor escenari és la continuació de la federació amb CDC", ha apuntat.

Aprovació dels estatuts

En un debat que ha estat més ràpid del que es pensava, els nous estatuts del partit s'han aprovat amb un 95% de vots a favor (663 compromissaris), 1 en contra i 34 abstencions.

stats