Política 25/06/2015

Unió posa en mans dels serveis jurídics del partit la possibilitat d'expulsar els crítics que donin suport a Mas

El secretari general d'Unió assegura que els serveis jurídics del partit rebran informació sobre la constitució de la plataforma Hereus UDC 1931

Oriol March
2 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha avançat aquest dijous que la direcció ha posat en mans dels serveis jurídics del partit la creació de la plataforma Hereus UDC 1931, formada per dirigents democristians crítics amb la direcció i que s'ha posat en marxa aquest mateix matí. "Ho fem per respecte a la militància i per respecte a nosaltres mateixos. El que farem és actuar en conseqüència. Farem les tramitacions oportunes que estableixin els estatuts", ha indicat Espadaler.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent democristià ha tingut dures paraules cap a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que aquest matí ha assegurat que la direcció del partit ja tenia previst fer descarrilar el procés des de fa anys. "Crec honestament que comença a posar en qüestió la institució que representa", ha apuntat Espadaler.

El secretari general ha assenyalat que la creació d'aquesta plataforma "contradiu" el que va dir la militància en la consulta interna del 14 de juny i considera que els crítics estan "infravalorant els resultats dels processos democràtics" interns que han acabat amb Unió fora del Govern i en plena accelerada per concórrer a les eleccions del 27-S.

Valoració de l'enquesta

Espadaler ha començat la roda de premsa valorant l'enquesta que publica aquest dijous el diari 'El Periódico'. "Creiem que avala que existeix un espai per al catalanisme moderat, per a un conjunt de persones que creuen que se senten tant distants de l'unionisme com de fer un procés independentista de qualsevol manera, precipitat, de la mà d'ERC i de la CUP", ha apuntat el secretari general, que ha advertit de la possibilitat d'un "tripartit d'esquerres" que cal "combatre". "El procés queda, malauradament, en mans de la CUP", ha defensat.

Pel que fa a la possibilitat que hi hagi eleccions espanyoles el dia 27 de setembre, el mateix dia que estan previstos els comicis catalans, Espadaler ha assegurat que caldria retardar les catalanes.

stats