Política 30/11/2011

Jáuregui demana que el Valle de los Caídos sigui un espai de "reconciliació" i no de "venjança"

El ministre de la Presidència en funcions justifica que s'hagi fet públic l'informe dels investigadors després del 20-N per "no interferir en el període electoral"

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre de la Presidència en funcions, Ramón Jáuregui, ha demanat aquest dimecres en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio que el Valle de los Caídos sigui un espai de "reconciliació" i no de "venjança", per continuar l'esperit de la transició espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha justificat que l'informe sobre el futur del Valle de los Caídos s'ha fet públic passades les eleccions perquè el govern espanyol "no volia interferir en el període electoral".

Jáuregui ha afegit que el nou govern del Partit Popular, juntament amb la resta de forces polítiques, han de fer "aquest exercici de memòria històrica".

El grup d'experts a qui se li va encarregar l'informe aposta per treure les restes mortals del dictador Franco de la basílica benedictina, i recomana enterrar-lo en un altre lloc amb autorització de l'Església catòlica.

L'encara ministre de la Presidència ha dit que, a banda de treure la tomba del dictador de la basílica, també caldria elaborar un memorial en forma de làpida amb el nom de les 34.000 persones enterrades per tal d'honorificar-los a l'esplanada del Valle de los Caídos.

stats