ELECCIONS EUROPEES
Política 12/05/2014

Tremosa es compromet "personalment" que CiU voti "en bloc" a favor del dret a decidir a Europa

El candidat de la federació augura un gran pacte entre populars, socialistes i liberals per definir els alts càrrecs europeus

Oriol March
1 min

BarcelonaEl candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha assegurat que CiU "votarà en bloc" a favor del dret a decidir a pesar que els dos partits de la federació formin part de grups diferents. Tremosa anirà a parar al grup dels liberals i Francesc Gambús (Unió), en cas de ser escollit, formarà part del grup popular. El candidat del PP europeu és Jean-Claude Juncker, que aquest dilluns al matí ha assegurat "compartir al 100%" la posició del president espanyol, Mariano Rajoy, sobre el dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Del compromís que CDC i Unió votin juntes en temes de país en respon Ramon Tremosa i Balcells", ha insistit l'eurodiputat nacionalista.

"CiU votarà conjuntament com ha passat sempre al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya", ha indicat Tremosa, que ha instat el PSC i el seu candidat, Javi López, a indicar als electors si es posicionarà amb UPyD i Ciutadans a l'hora de negar la consulta del 9-N.

En clau europea, el candidat de CiU ha augurat un "gran pacte" entre PP, socialistes europeeus i els liberals per definir els principals deu alts càrrecs de la Unió Europea, entre els quals, el president de la Comissió i el president del Parlament Europeu. Tremosa ha obert la porta que el grup dels Verds també formi part de l'entesa.

stats