Política 28/01/2015

"El relat no és raonablement versemblant": les raons del Suprem per rebutjar una demanda de paternitat contra Joan Carles de Borbó

El TS considera que Albert Solà amaga dades "voluntàriament"

Acn
1 min
El Suprem admet  la primera demanda de paternitat contra el rei Joan Carles

BarcelonaEl ple de la Sala Primera del Tribunal Suprem ha notificat aquest dimecres el text pel qual es desestima la demanda de reclamació de la filiació paterna interposada per Albert Solà contra Joan Carles de Borbó. La interlocutòria, de la qual ha estat ponent el president de la Sala Civil del TS, Francisco Marín, recorda la necessitat que aquest tipus de demandes presentin "un principi de prova". En aquest sentit, després d'analitzar "minuciosament" la documentació aportada per Solà, el TS arriba a la conclusió que no conté "un relat de fets mínimament coherent i raonablement versemblant". És per això que es decideix desestimar la demanda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resolució, de la qual només n'ha transcendit un extracte, considera sobre les proves documentals que "no s'aporta el que es diu que s'aporta (prova d'ADN)", que "oculta dades voluntàriament", que "no s'aporten documents que haurien d'existir segons els fets de la demanda" i que "nombroses al·legacions contingudes a la demanda manquen de cap mena de suport documental".

Es dóna el cas que el mateix dia que es desestimava la demanda de Solà, dimecres de la setmana passada -la interlocutòria de la qual s'ha notificat aquest dimecres-, el ple de la Sala Civil del Tribunal Suprem n'admetia una altra de la ciutadana belga Ingride Jeanne Satian que, com ell, també sosté que és filla de rei Joan Carles.

stats