ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 15/07/2015

Camats creu que Romeva lidera "la llista de, amb i per a Mas"

La colíder d'ICV creu que l'elecció del cap de llista de la candidatura sobiranista "demostra l'enorme preocupació que desperta [en Mas] la llista de confluència"

Roger Tugas
1 min
Dolors Camats, a la seu d'ICV / ACN

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha afirmat aquest dimecres a la tarda que la candidatura que encapçala l'exeurodiputat ecosocialista Raül Romeva és "la llista de, amb i per a Artur Mas". "És legítim que la gent canviï d'idees", ha afegit en un contacte amb la premsa a la seu del seu partit, tot i que ha insistit que tant Romeva com Carme Forcadell i Muriel Casals "a partir d'avui és gent de l'equip de, amb i per a Mas". Malgrat tot, ha opinat que "aquest gest demostra l'enorme preocupació que desperta [en Mas] la llista de confluència a Catalunya", ja que "ens situa com a adversari i entomem el repte". "Hi ha dos models, el que vol fer Mas president i el que defensarà l'exercici d'un referèndum, un rescat social i un de democràtic", ha asseverat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, al capdavant de l'actual president català "tindrà una candidatura que vol que deixi de ser president de la Generalitat". Camats, a més, no creu que Romeva els prengui votants, ja que "la gent d'ICV està treballant des de fa molt per una candidatura com més il·lusionant millor, plural, de rescat social i democràtic i per l'exercici del dret a decidir". En canvi, preguntat pel paper del partit d'Oriol Junqueras, ha opinat que "ERC ha renunciat a ser una alternativa al projecte de Mas i a tenir el lideratge en clau de procés nacional".

stats