Política 16/06/2015

Primera reacció d'Unió a l'ultimàtum de CDC: "Independència sí o sí? Nosaltres no podem anar per aquest camí"

"Catalunya no es forja només des del Pla de l'Estany", argumenta el vicesecretari general dels democristians a Ràdio Sabadell

Ara
2 min
Antoni Font, vicesecretari general d'Unió, en roda de premsa

BarcelonaPrimera reacció pública d'Unió a l'ultimàtum de Convergència perquè els democristians es defineixin sobre si accepten sumar-se a una candidatura netament independentista per a les eleccions del 27 de setembre. "No podem imposar una solució que només satisfaci CDC. Independència sí o sí? Nosaltres no podem anar per aquest camí", ha subratllat el vicesecretari general dels democristians, Antoni Font, en declaracions a Ràdio Sabadell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Font s'ha mostrat disposat a "arribar a un acord amb CDC, però amb unes condicions". Una de les línies vermelles és no posar en risc la cohesió social. "Catalunya no es forja només des del Pla de l'Estany, també des de Sabadell, l'Hospitalet o Barcelona", ha advertit. Un altre dels requisits d'Unió és que el camí sobiranista estigui refrendat per una àmplia majoria democràtica tenint en compte el principi d'"una persona, un vot". Font considera "surrealista" que es requereixi una majoria de dos terços per aprovar la llei electoral i, en canvi, no s'exigeixi més que el suport d'almenys 68 diputats per tirar endavant la independència. "Haurien de donar explicacions sobre com es resolen aquestes incògnites", ha afirmat.

Unió, segons Font, té "voluntat d'arribar a un acord i salvar la federació" de CiU, però els convergents "estan pel sí-sí a qualsevol preu". "Nosaltres no hem seguit tot el procés per al final haver de reconèixer que no hi ha altra via que apostar pel sí-sí. El nostre partit és més plural que tot això", ha recalcat.

Avís als crítics d'Unió

D'altra banda, Font ha denunciat la "deslleialtat" del sector independentista, que pensa negociar pel seu compte amb CDC i les entitats del sobiranisme civil. Segons Font, el sector que lidera Antoni Castellà vol actuar com si fos l'ala majoritària del partit "sense haver guanyat" la consulta de diumenge passat. "Persisteixen a no reconèixer el resultat", ha afegit Font, que malgrat tot no vol que "se'n vagi ningú" del partit. Font està convençut que els qui negociïn amb els crítics del partit "els ho posaran molt fàcil", perquè "n'hi ha que juguen a trencar Unió".

stats