Política 06/11/2018

La mesa del Senat rebutja fer controls d'alcoholèmia i drogues als senadors

Compromís també havia proposat comprovar l'autenticitat dels currículums i controls psicotècnics

Ara
1 min
El senador de Compromís, Carles Mulet, durant una intervenció.

BarcelonaEls senadors de Compromís Jordi Navarrete i Carles Mulet, que formen part del grup mixt, han sol·licitat formalment, segons ha avançat l''Abc', que el Senat implanti "controls d'alcohol, de drogues i d'explosius a l'entrada de l'hemicicle". La moció, firmada pels parlamentaris valencians el 25 d'octubre, l'ha tombat la mesa de la cambra alta. El president del Senat, Pío García-Escudero, argumenta que no s'admetia a tràmit la iniciativa perquè "el seu objectiu ofèn la dignitat dels parlamentaris".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mateixa iniciativa que no ha prosperat també pretenia que es fessin "controls psicotècnics als senadors" i que es verifiquessin els currículums dels parlamentaris per comprovar-ne l'autenticitat. La proposta va sorgir "arran de la petició del Partit Popular de crear una comissió d'investigació sobre l'elaboració i autoria de la tesi doctoral firmada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez". Va ser aleshores quan Compromís va creure convenient que es fessin controls a tots els representants públics "sense distincions".

A més de proposar la revisió del currículum dels senadors i fer controls psicotècnics, d'alcohol, de drogues i d'explosius als parlamentaris abans d'entrar a l'hemicicle, Navarrete i Mulet van proposar "l'augment de la transparència amb comprovacions per evitar el falsejament en les declaracions de patrimoni, incompatibilitat o béns dels senadors".

stats