Política 11/12/2013

Cospedal: “Transferir educació a les autonomies va ser un error"

La secretària general del PP apunta que ara "és molt difícil fer marxa enrere"

Agències
2 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, aquest dimecres a Toledo / EFE

ToledoLa secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, ha afirmat aquest dimecres que transferir l'educació a les comunitats va ser un "error". "És una realitat a la qual és molt difícil fer marxa enrere i amb la qual s'ha de treballar", ha afegit la dirigent popular en un acte organitzat pel diari 'ABC' a Toledo, durant el qual ha assegurat que el model educatiu és una de les principals "fortaleses" d'un país.

D'altra banda, i en la línia dels seus habituals atacs a la demanda que els catalans es pronunciïn a les urnes, Cospedal ha assegurat que no té "cap dubte" que Rajoy "no passarà a la història per ser el president que permeti una actuació il·legal a Catalunya amb la qual pugui separar-se de la resta d'Espanya".

Cospedal, que ha assegurat que "el PP té una veu acreditada a Catalunya, molt acreditada", ha assegurat que el govern de Rajoy "compleix amb la seva obligació, que és complir la llei i fer complir la llei", raó per la qual "davant de qualsevol actuació contrària a la llei, prendrà les decisions que hagi de prendre". La secretària general del partit que va portar l'Estatut al Constitucional i que ha denunciat un simposi acadèmic a la Fiscalia ha assegurat que el govern espanyol "s'està comportant amb molta sobrietat malgrat que alguns persegueixen que l'escàndol, la brega i les paraules altisonants per justificar la seva pròpia actitud".

Cospedal ha fet disparat també contra Ciutadans, sense citar-los, i ha assegurat que "alguns han començat a defensar coses, com el dret a estudiar en castellà o la no-separació de Catalunya de la resta d'Espanya, o la llibertat a l'hora de relacionar-se amb l'administració, que el PP a Catalunya ha defensat durant tota la seva història".

stats