Política 24/12/2012

Recoder: "No seré al nou Govern"

El conseller de Territori en funcions assegura a Catalunya Ràdio que al setembre va demanar a Mas no continuar al càrrec

Ara
2 min
Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, felicita Artur Mas després de ser investit president de la Generalitat al Parlament.

BarcelonaEl conseller de Territori en funcions, Lluís Recoder, ha confirmat a Catalunya Ràdio que no serà al nou Govern d'Artur Mas. "Ja ho vaig dir al president Mas el mes de setembre; tinc ganes de fer altres coses", ha dit Recoder.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'encara conseller vol encetar una "nova via professional" compatible "amb la de diputat". Ha evitat dir, però, quin serà el seu futur polític a mitjà termini i si aspira a ser algun dia president de la Generalitat. El conseller en funcions s'ha limitat a dir que "mai" s'ha plantejat presentar-se en un futur com a candidat a la presidència de la Generalitat. "És un tema que mai m'he plantejat i, per tant, no és una cosa en què pensi. He estat en política, faig un pas enrere i no descarto tornar a la primera línia", ha afegit. En tot cas, ha deixat clar, en referència a Mas, que "em té al seu costat". "Intentaré construir-me el meu futur professional i el dia de demà ja ho veurem", ha dit Recoder, que ha pronosticat que "en aquest país passaran moltes coses". "Han estat dos anys intensos, apassionants. Hem posat ordre i he fet el que creia", ha resumit Recoder.

En l'entrevista, Recoder ha recordat la seva oposició a vendre Tabasa. "Ho vaig expressar i defensar dins del Govern, però quan el Govern decideix que s'ha de vendre per aconseguir ingressos, que d'altra manera haurem de retallar de la despesa, que l'autopista sigui pública o privada no és un tema essencial", ha dit. A parer del conseller, mantenir Tabasa hauria permès endeutar-se més i fer obra pública.

Santi Vila, el substitut

L'alcalde de Figueres i cap de llista de CiU per Girona, Santi Vila, ho té ja tot de cara per ser el pròxim conseller de Territori i Sostenibilitat. L'ARA ja va apuntar, dilluns passat, la possibilitat que Vila, del sector socialdemòcrata de CDC, rellevés Lluís Recoder. L'entrada de Vila, igual que la de Mercè Pigem, diputada a Madrid, serà si es confirma una picada d'ullet als sectors més socialdemòcrates.

Recoder va explicar dissabte als seus col·laboradors més estrets que deixava el càrrec i que no seguiria al consell executiu de Mas. El fins ara conseller, crític amb l'última campanya electoral de CiU, també de l'ala progressista de CDC i provinent del roquisme, havia demanat al president ajustos en la seva línia i més pes polític al pròxim executiu, tal com va avançar dissabte aquest diari. El president s'hauria negat a atendre la seva petició, un fet que ha dut Recoder a descartar la possibilitat de seguir ocupant la mateixa responsabilitat.

L'encara conseller va explicar dissabte a 'La Vanguardia' la seva versió dels fets. L'exalcalde de Sant Cugat explicava que compaginarà l'escó de CiU −dels 50 que té la coalició a la cambra catalana− amb l'exercici de l'advocacia, que vol provar després de tota una vida professional dedicada a la política. Però també deixava clar que el seu pot ser només un pas enrere temporal. "No estic fent una retirada tàctica ni em postulo per a res, però el futur està per escriure", deia per evitar tancar cap porta de cara al futur. De fet, en alguns entorns de la federació se l'ha assenyalat com una de les opcions més sòlides −i alhora moderades− per substituir Mas.

stats