Política 23/09/2014

El regidor del PP de Santa Maria de Palautordera s'absté en la moció del 9-N perquè "al poble se l'ha d'escoltar"

Agustí Illa amenaça en no tornar-se a presentar amb el PP si Rajoy no dóna a Catalunya "el mateix que el País Basc i Navarra"

Acn
1 min

Santa Maria de PalautorderaEl regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, Agustí Illa, s'absté en la moció sobre la consulta del 9-N i avisa que "al poble se l'ha d'escoltar". En declaracions a l'ACN, el regidor ha considerat que "la gent té dret a votar i dir què pensa" i ha afegit que l'abstenció va ser pactada amb l'agrupació local del partit. El text va tirar endavant en el ple de dilluns al vespre amb el suport dels grups de CiU, CUP i GDP-ERC. Els tres regidors del PSC van fer el mateix que el PP i van abstenir-se. Illa avisa que no es tornarà a presentar a les eleccions amb el PP si Rajoy "no mou fitxa" i atorga a Catalunya "el mateix concert que el País Basc i Navarra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El regidor popular assegura que "ell sempre ha estat molt tolerant" i que Alícia Sánchez Camacho "té unes idees molt recargolades". En aquest sentit, insisteix en què "al poble no se li pot negar el dret a vot" i que "al poble se l'ha d'escoltar". Tot i així, no considera que una eventual consulta acabés suposant una victòria del "sí, sí". "Tenim una crisi molt profunda i anar a la independència no és la solució", ha afegit.

Amenaça en no tornar-se a presentar

Aquesta és la tercera legislatura d'Illa a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera com a regidor del PP. Assegura que acabarà la legislatura, però també amenaça de no tornar-se a presentar a les eleccions amb el partit popular si "Rajoy no mou fitxa i abans del 9 de novembre atorga a Catalunya el mateix estatus que el País Basc i Navarra".

stats