Política 15/06/2015

El PP de Madrid demana un ple extraordinari sobre tolerància i contra la incitació a l'odi

Esperanza Aguirre acusa el PSOE d'haver-se "adherit" al programa de Podem per la polèmica sobre els comentaris ofensius a Twitter del regidor de cultura

Efe
2 min
L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, conversant dissabte amb Esperanza Aguirre. EFE

MadridLa portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, ha anunciat que el seu grup municipal demanarà que se celebri un ple extraordinari "sobre la tolerància i en contra de la incitació a l'odi a la ciutat de Madrid".

Així ho ha anunciat després de la primera reunió que ha mantingut el grup popular, que es produeix enmig de la polèmica pels tuits ofensius contra els jueus o les víctimes del terrorisme i de la violència escrits pel regidor de Cultura i Esports, Guillermo Zapata .

Zapata va escriure al seu compte de Twitter diversos missatges com "Com ficaries cinc milions de jueus en un 600? Al cendrer", o "Han hagut de tancar el cementiri de les noies d'Alcàsser perquè Irene Villa no vagi a buscar-hi recanvis".

Juntament amb la petició de dimissió de Zapata, Aguirre ha exigit també la del regidor de Participació Ciutadana, Transparència i Govern Obert, Pablo Soto, que en el seu compte de Twitter va escriure missatges que "inciten a la violència".

Pablo Soto va escriure, entre 2012 i 2013, missatges com "Jo no puc assegurar-vos que per torturar i matar Gallardón es canviï tota la història, però per provar-ho no perdem res" o "Alerta, que no és que jo vulgui cremar bancs, que és pel seu bé. I pel bonic que fa el foc".

Segons ha dit Aguirre, l'alcaldessa, Manuela Carmena, "ha de demostrar que ella és qui nomena i cessa els regidors i no la cúpula de Podem".

La portaveu popular ha assegurat que vol consensuar amb el PSOE i amb Ciutadans el text per sol·licitar aquest ple extraordinari sobre la tolerància i contra la violència i la incitació a l'odi a Madrid, que espera que es convoqui en el termini de quinze dies.

Aguirre també ha dirigit les crítiques al PSOE i al seu secretari general perquè, al seu entendre, "el que està passant a Madrid té com a últim responsable Pedro Sánchez, que ha renunciat al seu programa per adherir-se al de Podem".

stats