Política 15/06/2015

El PP de Madrid demana un ple extraordinari sobre tolerància i contra la incitació a l'odi

Esperanza Aguirre acusa el PSOE d'haver-se "adherit" al programa de Podem per la polèmica sobre els comentaris ofensius a Twitter del regidor de cultura

Efe
2 min
L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, conversant dissabte amb Esperanza Aguirre. EFE

MadridLa portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, ha anunciat que el seu grup municipal demanarà que se celebri un ple extraordinari "sobre la tolerància i en contra de la incitació a l'odi a la ciutat de Madrid".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha anunciat després de la primera reunió que ha mantingut el grup popular, que es produeix enmig de la polèmica pels tuits ofensius contra els jueus o les víctimes del terrorisme i de la violència escrits pel regidor de Cultura i Esports, Guillermo Zapata .

Zapata va escriure al seu compte de Twitter diversos missatges com "Com ficaries cinc milions de jueus en un 600? Al cendrer", o "Han hagut de tancar el cementiri de les noies d'Alcàsser perquè Irene Villa no vagi a buscar-hi recanvis".

Juntament amb la petició de dimissió de Zapata, Aguirre ha exigit també la del regidor de Participació Ciutadana, Transparència i Govern Obert, Pablo Soto, que en el seu compte de Twitter va escriure missatges que "inciten a la violència".

Pablo Soto va escriure, entre 2012 i 2013, missatges com "Jo no puc assegurar-vos que per torturar i matar Gallardón es canviï tota la història, però per provar-ho no perdem res" o "Alerta, que no és que jo vulgui cremar bancs, que és pel seu bé. I pel bonic que fa el foc".

Segons ha dit Aguirre, l'alcaldessa, Manuela Carmena, "ha de demostrar que ella és qui nomena i cessa els regidors i no la cúpula de Podem".

La portaveu popular ha assegurat que vol consensuar amb el PSOE i amb Ciutadans el text per sol·licitar aquest ple extraordinari sobre la tolerància i contra la violència i la incitació a l'odi a Madrid, que espera que es convoqui en el termini de quinze dies.

Aguirre també ha dirigit les crítiques al PSOE i al seu secretari general perquè, al seu entendre, "el que està passant a Madrid té com a últim responsable Pedro Sánchez, que ha renunciat al seu programa per adherir-se al de Podem".

stats