Política 15/04/2015

La regidora de Cultura de València s'acomiada de la política amb una nota amb 30 faltes d'ortografia

Beneyto escriu un text de 19 línies ple d'errors de puntuació, mancat d'accents i amb nombroses faltes de concordança

Ara
2 min
Nota que la Regidora de Cultura de València ha penjat avui a Facebook

BarcelonaTrenta faltes d'ortografia en un missatge de Facebook de 19 línies escasses en una nota escrita per la màxima representant de cultura de la capital del País Valencià. Mayrén Beneyto, regidora Cultura de València i presidenta del Palau de la Música, volia acomiadar-se de la política en una nota adreçada als ciutadans, d'acord amb els plans de l'alcaldessa, Rita Barberá, de prescindir de tots els seus col·laboradors més grans de 65 anys per rejovenir el seu equip de cara a les eleccions municipals del 24 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta nota, escrita en castellà, ha estat notícia no per les seves paraules de comiat o agraïment sinó per la gran quantitat de faltes d'ortografia, errors de puntuació i faltes de concordança que acumula en tan sols 19 línies. La relliscada de la regidora de Cultura en funcions i persona que tanca la llista del PP a l'Ajuntament de València –l'alcaldessa ha volgut agrair així els seus anys a l'Ajuntament– ha suscitat molts comentaris a les xarxes socials.

Paraules com 'mi' –per 'mí'– o 'llevo' –per 'llevó'– són algunes de les faltes d'ortografia comeses en un text en què la manca de signes de puntuació dificulta la seva lectura. Tampoc Mayrén Beneito encerta l'ús de les majúscules, com demostra aquest extracte de la nota de comiat: "'Hoy es un día, de agradecimiento, a M.C Reina porque pensó en mi a Vte González Linzondo, porque me llevo al Ayuntamiento a Rita porque confió en la Valencianista confio en mi y me dio durante muchos años Servicios Sociales'".

Una de les atribucions de Beneyto eren les Falles. El missatge arriba menys de dos mesos després que l'alcaldessa de València pronunciés, a l'inici de la gran jornada festiva valenciana un breu discurs inconnex i ple d'errades lingüístiques, en aquest cas, però, en valencià.

stats