Política 24/10/2016

Els regidors de Badalona que van obrir el 12-O declararan aquest dimarts davant el jutge

El jutjat d'instrucció número 4 va iniciar la causa penal arran de la denúncia interposada pel PP

Efe
1 min
El regidor de la CUP, José Téllez trencant una còpia de l'acte judicial

BarcelonaEls 3 regidors de l'Ajuntament de Badalona citats aquest dimarts a declarar com a investigats per desobediència per haver obert les portes del consistori el passat 12 d'octubre compareixeran davant el titular del jutjat d'instrucció número 4 de la ciutat. No desobeiran l'ordre judicial, a diferència del que van fer ara fa 10 dies, segons fonts consultades per l'agència Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els regidors d'ERC Agnès Rotger i Oriol Lladó, que aquell dia era l'alcalde accidental, i el regidor de la CUP José Téllez, que va ser qui va estripar una còpia la interlocutòria judicial que impedia obrir les portes del consistori, han estat citats a les 10.00 h als jutjats de Badalona, on està previst que arribin acompanyats de diversos càrrecs locals i de l'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater. Dimecres serà el torn dels altres 3 investigats, Eulàlia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran.

A instància del PP de Badalona, el jutge va obrir diligències per investigar si els 6 regidors de l'actual equip de govern, integrat per una coalició de la CUP i Podem amb ICV-EUiA i ERC, van incórrer en un delicte de desobediència a l'ordre del jutge que els prohibia obrir el 12 d'octubre.

Els regidors badalonins no faran, doncs, com Montse Venturós, alcaldessa de Berga (Berguedà), que el 17 d'octubre va plantar per segona vegada el jutge que la investiga per negar-se a treure l'estelada de l'Ajuntament, i del regidor de Vic (Osona) Joan Coma, que aquest dilluns ha ignorat la citació de l'Audiència Nacional.

stats