Política05/06/2014

La Casa Reial veu "raonable" que el rei sigui aforat per "evitar disbarats"

Joan Carles renunciarà al títol nobiliari de comte de Barcelona

Agències

MadridEL rei Joan Carles perdrà la seva inviolabilitat, és a dir, la seva immunitat davant la justícia, un cop abdiqui. Per això la Casa Reial considera "raonable" que el monarca sigui aforat. Tot i això, no és partidària que les seves futures funcions siguin regulades per un estatus específic.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una trobada informativa a la Zarzuela, un portaveu de la Casa Reial ha explicat que correspondrà a Felip VI assignar les tasques que farà el seu pare en aquesta nova etapa, si bé ha apuntat que "potser interessa" aprofitar l'experiència del rei com a interlocutor amb líders internacionals.

Cargando
No hay anuncios

Però de cap manera la Casa Reial veu convenient "encapsular" les seves futures funcions amb una llei o un decret que estableixi un estatut específic sobre les seves activitats.

Aforament per "evitar disbarats"

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa el seu possible aforament, ha indicat que seria oportú per "evitar disbarats" i ha insistit en deixar clar que aquesta figura no suposa immunitat ni inviolabilitat, quelcom que perdrà per a les seves futurs accions a partir del moment en què deixi de ser cap d'estat.

Sense càrrecs nobiliaris

Cargando
No hay anuncios

El portaveu de la Zarzuela ha insistit en aclarir que, després de passar el testimoni a Felip VI, Joan Carles no vol utilitzar cap títol nobiliari, per tant, no passarà a ser comte de Barcelona.

Tot i això, el tractament de Joan Carles i Sofia i els honors que hauran de rebre hauran de ser definits en un Decret, segons la Zarzuela.