Política 20/11/2011

CiU s'imposa a Lleida amb 2 diputats

Les terres de ponent li resten un escó al PSC i se l'emporta CiU, que obté el 41% dels vots en un dels seus graners habituals en altres comicis

Ara
1 min

BarcelonaAmb el 100% dels vots escrutats, Lleida dóna la victòria a CiU amb dos diputats i el 41% dels vots a favor de la federació nacionalista. El PSC, que perd el segon diputat que havien obtingut el 2004, es queda només amb el 20% dels vots, que li atribueixen un únic diputat. El Partit Popular, per la seva banda, aconsegueix un diputat gràcies al 19% dels vots emesos, que són més que en els anteriors comicis. A les generals del 2008, el PSC va obtenir 2 diputats i un 44% dels vots. El PP i CiU, en aquell moment, es van quedar amb només un diputat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC i ICV no entren al Congrés dels diputats perquè, amb un 8% i un 4% dels vots, no aconsegueixen cap diputat. La primera força no parlamentària en nombre de vots és Escons en Blanc. La circumscripció de Lleida aporta 4 diputats al Congrés dels diputats espanyol. L'abstenció ha arribat al 35%, 4 punts més que al 2008. El nombre de vots nuls ha estat de més de 3.600 i, en blanc, se n'han emès més de 4.400.

Els diputats electes a la demarcació de Lleida són Conxita Tarruella i Marc Solsona, per CIU; Teresa Cunillera, pel PSC; i Josep Ignasi Llorens, pel PP.

stats