Política01/07/2013

La comissió del dret a decidir es constituirà dijous

La creació de la ponència parlamentària, on hi haurà també el PSC, s'avança un dia

Acn

BarcelonaLa sessió constitutiva de la comissió d'estudi del dret de decidir s'ha avançat a dijous a la tarda, en lloc de divendres, tal com estava previst inicialment. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, presidirà la sessió, que començarà després del ple i que servirà per ratificar la presidència de la comissió, per a la qual ha estat proposada ella mateixa. El ple va aprovar el passat 8 de maig la creació de la comissió, amb 106 vots a favor dels grup que l'havien proposada ─CiU, ERC, el PSC, ICV-EUiA i la CUP─ i 9 en contra ─C's. Cada un d'ells aportaran dos diputats a la comissió. Per la seva banda, els diputats del PPC no van participar a la votació.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la comissió és l'estudi i l'impuls de les iniciatives polítiques i legislatives que ha d'adoptar el Parlament amb relació al dret de decidir i analitzar totes les alternatives per fer-lo fer efectiu. També es preveu que hi puguin comparèixer persones amb perfil tècnic, especialistes i membres d'entitats. El termini per cloure els treballs s'acaba amb la legislatura, i la comissió podrà redactar un informe final.

Cargando
No hay anuncios

La comissió estarà formada per dos membres per cada grup parlamentari, a més del president o presidenta. De moment, CiU ha proposat Núria de Gispert, com a presidenta, i Jordi Turull i Antoni Font; ERC Marta Rovira i Gemma Calvet; el PSC Maurici Lucena i Ferran Pedret; ICV-EUiA Dolors Camats i Jaume Bosch i la CUP David Fernández i Quim Arrufat.

Els treballs de la comissió són paral·lels als del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, on hi ha les entitats a més dels partits però on no ha volgut participar el PSC, i del Consell Assessor per la Transició Nacional, que prepara una vintena d'informes sobre l'estat propi, la creació d'estructures d'estat i la consulta.