Política 23/09/2014

La moció pel 9-N a Reus: aprovada amb l'abstenció del PSC mentre el PP, soci de govern de CiU, vota 'no'

Més de 200 persones s'han concentren al Mercadal amb crits d'independència

2 min
Veïns de Reus a la plaça del Mercadal, davant de l'Ajuntament, mentre es votava la moció pel 9-N / ACN

L'abstenció del grup municipal del PSC ha permès que Reus també hagi aprovat la moció de suport al 9-N en el ple extraordinari d'aquest dilluns al vespre. La moció que defensa la consulta ha rebut 13 vots favorables, 6 vots en contra i 6 abstencions. CiU ha necessitat la complicitat dels grups a l'oposició –la CUP i AraReus, que han votat a favor, i del PSC, que s'ha abstingut– mentre que el seu soci de govern, el PP, hi ha votat en contra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el plenari s'ha retret als convergents que mantinguin el pacte amb els populars. La sala de plens s'ha omplert de gom a gom. També a la plaça del Mercadal s'han concentrat més de 200 persones que han acomiadat els regidors amb crits d'independència.

El ple ha començat puntualment a les vuit del vespre. Seguint el guió previst. El PSC, amb l'absència de dos dels seus regidors, ja havia anunciat al llarg del dia que s'abstindria. "No tenim cap raó per obstaculitzar aquesta proposta", ha afirmat el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín. El portaveu socialista, però, no se n'ha estat de retreure a l'alcalde, Carles Pellicer, que aquest hagi necessitat del suport dels grups a l'oposició per tirar endavant la moció, en comptes de recórrer al seu soci de govern. Les demandes que CiU trenqui el pacte de govern amb el PP han estat una constant durant el plenari.

En aquest sentit, l'alcalde de Reus ha respost que país i ciutat no s'han de "confondre". Així, ha defensat la "bona gestió" gràcies al pacte de govern i ha negat que aquest es trobi en cap punt d'inflexió, malgrat el sentit contrari en què han votat els dos socis de govern. "No canvia absolutament res, el més important és anar sumant i avançant", ha declarat, si bé ha reconegut que la situació és "atípica". Més de 100 persones han seguit la sessió plenària -entre el públic s'hi trobava l'exalcalde socialista Lluís Miquel Pérez- i més de 200 s'han concentrat, en acabar el ple, davant les portes del consistori reusenc, amb crits d'independència. Els regidors del PP han estat acomiadats amb xiulets, sense, però, cap incident.

stats