Política 24/07/2015

Revilla: "Artur Mas va en un cotxe sense frens cap a l'abisme"

El cap del govern de Cantàbria avisa del risc que a Catalunya hi hagi un "corralito"

Efe
2 min
Miguel Ángel Revilla avança com serà el seu nou programa a Cuatro

SantanderEl cap del govern de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla (PRC), creu que el "problema més gran" d'Espanya és la situació a Catalunya i ha lamentat que "no hi ha qui convenci" el president de la Generalitat, Artur Mas, que "va en un cotxe sense frens cap a l'abisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"S'immola i no hi ha qui li canviï aquesta trajectòria", ha considerat Revilla en declaracions a Efe, on ha aprofitat per aclarir les paraules sobre Mas i Catalunya que va pronunciar dimecres passat després de l'audiència que va tenir amb el rei Felip VI. El president càntabre ha precisat que "l'únic" que va posar "en boca del rei" després d'aquesta audiència va ser que no havia aconseguit convèncer Mas, cosa que no veu "tan greu" ni que suposi descobrir "cap secret".

"Després d'una hora i mitja que va estar el rei amb Artur Mas la curiositat em picava [...] i li vaig fer una pregunta de si havia notat en aquesta hora i mitja que els seus raonaments havien tingut per part del senyor Mas un titubeig o hi havia hagut alguna expressió que pogués canviar les seves idees. I em va dir rotundament que no", ha explicat Revilla.

Segons la seva opinió, els qui tenen responsabilitat política han de "contemplar un escenari que ja és irreversible": la votació del 27-S, amb "una llista unitària que pretén declarar unilateralment la segregació d'Espanya". I enfront d'això, segons Revilla, cal aplicar la Constitució i "fer pedagogia" per traslladar als catalans que la separació d'Espanya pot desencadenar una "situació catastròfica".

El cap del govern càntabre adverteix així del risc que Catalunya entri "en un corralito" i afegeix que "Europa no pot contemplar ara embolics territorials".

stats