Política 17/06/2012

El rei planta Dívar i prefereix assistir al funeral d'un príncep hereu de l'Aràbia Saudita

El monarca espanyol evita d'aquesta manera fer-se una foto incòmoda amb el president del Tribunal Suprem que ahir es va negar a dimitir durant el ple del CGPJ

Pere Martí
1 min
El president del TS, Carlos Dívar / EFE

BarcelonaEl rei Joan Carles ha trobat l'excusa perfecte per evitar fer-ser la foto demà amb el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Dívar, que ahir es va negar a dimitir malgrat estar acusat de malversació de fons públics. La trobada s'havia de produir durant els actes del bicentenari del Suprem que tindran lloc aquest dilluns i era una foto incòmoda pel monarca, en un moment en que la polèmica de Botswana encara està recent i el cas Urdangarin en marxa. L'excusa de Dívar per no plegar i ajornar la dimissió com a president del CGPJ fins la setmana que ve va ser precisament poder acompanyar el Rei en aquests acte.

Però l'oportuna mort ahir del príncep hereu de la família reial saudita, Nayef bin Abdelaziz, ha fet que el Rei estigui absents dels actes de demà del Suprem i hagi delegat la seva presència en el príncep Felip, tot i que fins ahir al vespre l'agenda de la Casa Reial confirmava la presència de Joan Carles. Curiosament, a l'octubre del 2011, quan va morir un altre príncep hereu saudita, la decisió va ser la contrària: qui va viatjar a Ryad per per expressar el condol a la família reial saudita va ser el príncep Felip.

stats