Política 06/05/2015

Les gravacions de Rus demostren favors polítics a un nebot de Rita Barberà

Segons 'El Mundo', els enregistraments també demostren el pagament de comissions a una exregidora de València

Ara
1 min
Rita Barberá en una imatge d'arxiu / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

BarcelonaLes converses enregistrades per Marcos Benavent, una de les quals mostrava al president de la Diputació de València, Alfonso Rus, comptant diners, demostren que l'Ajuntament de València, contractava serveis amb empreses vinculades a un nebot de l'alcaldessa, Rita Barberà, segons revela aquest dimecres el diari 'El Mundo'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Enrique Sospedra Barberá, qui no té cap empresa a nom seu segons el Registre Mercantil, va treballar segons algunes fonts en l'organització de la Japan Week, un esdeveniment que la Unidad de Delincuencia Económica y Fiscal (Udef) està investigant. L'empresa encarregada de la Japan Week està essent també investigada i apareix al sumari de la branca valenciana del cas de corrupció Gürtel.

Les gravacions també afecten directament a exmembres del consistori, concretament a María José Alcón, ja que es registren presumptes repartiments de comissions. Concretament, la que va ser l'exregidora de cultura admet a Benavent que l'ajuntament va contractar serveis d'hostesses en esdeveniments i fires municipals a empreses vinculades a Enrique Sospedra. Alcón, que és a més esposa d'Alfonso Grau, exvicealcalde de València i acusat per un cas de presumpta corrupció, va en el número 16 de la llista amb la que Barberà espera repetir mandat. L'alcaldessa no apareix a les gravacions si bé sí que s'hi refereixen diversos cops.

El mateix mitjà assegura que el PP, temerós que les cintes es donin a conèixer i posin en qüestió la gestió municipal, ja treballa amb la hipòtesi d'un futur consistori sense la que ha estat alcaldessa des del 1991. Barberà s'ha vist relacionada amb diversos casos de corrupció, tot i no haver estat mai imputada.

stats