Josep Rius segueix els passos d'Artadi i no serà al Govern

L'excap de gabinet de Puigdemont i actual diputat descarta assumir la vicepresidència i Exteriors

2 min
Pere Aragonès, Josep Maria Jové, Elsa Artadi i Josep Rius dimarts a Lledoners.

BarcelonaJosep Rius, estret col·laborador de l'expresident Carles Puigdemont, tampoc entrarà al govern de Pere Aragonès, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l'ARA. El diputat i vicepresident de Junts per Catalunya segueix així els passos de la portaveu del partit, Elsa Artadi, que va rebutjar ocupar la vicepresidència del Govern i la conselleria d'Economia. Segons fonts coneixedores de les converses, dijous hi va haver una videoconferència a tres entre Rius, Puigdemont i el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, i van "consensuar" que el seu rol fos un altre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de Junts asseguren que es va presentar a les eleccions per ser diputat i que no es veia fent el salt de director general d'Anàlisi i Prospectiva –càrrec que ocupava ara– a vicepresident del Govern o conseller d'Exteriors, llocs per als quals sonava el seu nom. Segons fonts de JxCat, Josep Rius prefereix continuar fent la seva tasca de connexió amb l'exili com ha fet fins ara, a més de mantenir els contactes que té a Madrid. Cal recordar, en aquest sentit, que en les hores més difícils de la presidència de Puigdemont va estar en contacte amb la Moncloa i amb la Zarzuela.

Tant Rius com Artadi eren membres de l'equip negociador de l'acord de govern amb ERC, i la seva decisió suposa que l'entorn més pròxim de Puigdemont –del seu cercle de més estreta confiança al llarg de la passada legislatura– s'aparti del Govern. I això implica alhora tornar a moure peces: torna a quedar la incògnita de la vicepresidència del Govern, que és qui portarà el pes polític de Junts, i amb quina cartera s'associa, ja que amb el pas al costat de Rius podria acabar vinculada a una conselleria que no fos ni Economia ni Exteriors.

stats