Política 06/05/2015

El preu de Rivera per investir Susana Díaz: posar dia i hora a l'adéu de Chaves com a diputat

Ciutadans situa com a principal "escull" que els socialistes es comprometin per escrit a apartar l'expresident andalús, ara amb escó al Congrés, de futures llistes electorals

Roger Mateos
1 min
Albert Rivera, aquest dimecres als passadissos del Parlament / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, segueix collant el PSOE a canvi de facilitar la investidura de Susana Díaz com a presidenta d'Andalusia. Després que aquest dimarts Díaz no aconseguís, en primera votació al Parlament andalús, la majoria absoluta necessària, Rivera ha deixat clar quin és el principal "escull" que separa Ciutadans de l'abstenció en la segona votació de divendres: que l'expresident de la Junta d'Andalusia Manuel Chaves, imputat pel cas dels ERO fraudulents, posi "dia i hora" al seu adéu com a diputat al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ciutadans reclama que els socialistes es comprometin per escrit a apartar l'expresident andalús de futures llistes electorals. "Volem fets, no paraules", ha afirmat Rivera, després que dilluns Díaz, en el seu discurs d'investidura, anunciés un paquet de mesures anticorrupció. Això s'ha de traduir, segons Rivera, en un compromís per escrit perquè "els imputats per corrupció no s'asseguin en un escó".

"El PSOE ha de moure fitxa", ha exigit Rivera en declaracions des del Parlament. Ha constata, però, que Chaves de moment "s'aferra al seu escó" i acusa Ciutadans de "xantatge".

stats