Política 03/07/2014

Rivera qualifica la llei de consultes de "vestit a mida" de Mas per a la separació de Catalunya

"No es pot celebrar un referèndum secessionista convocat per l'autonomia catalana", declara el líder de C's

2 min

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha qualificat la llei de consultes catalana de "vestit a mida" del president de la Generalitat, Artur Mas, per aconseguir la separació de Catalunya i la resta d'Espanya, segons ha explicat en els Cursos d'Estiu que organitza la Universitat Complutense de Madrid. Rivera ha advertit que "ja seria l'últim" que el Govern no recorregués al Tribunal Constitucional (TC) "al minut u" per aquesta llei perquè és "evident que pretén el que pretén, no s'amaga", ha avisat. Ha assegurat que no li passa "un Govern d'Espanya que no actuï immediatament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, ha afegit que l'actuació de l'Executiu suposaria "la suspensió de sis mesos de la llei perquè el TC així ho preveu". Això sí, ha subratllat que no creu que hi hagi llei "que empari aquest referèndum il·legal" i avisa que "tampoc pot haver referèndum sense un marc legal democràtic, vigent i constitucional". "No es pot celebrar un referèndum secessionista convocat, en aquest cas, per l'autonomia catalana", ha sentenciat.

Segons la seva opinió, la llei de consultes hauria de ser "una llei de participació democràtica" justificant així les esmenes que han presentat des del seu grup parlamentari. "Nosaltres ens hem anat de la ponència de la llei de consultes perquè és un frau democràtic, no estan construint alguna cosa per fer un referèndum sobre competències autonòmiques, sinó justament tot el contrari, volen fer una llei de consultes per consultar tot allò que no pot una comunitat autonòmica ", ha denunciat.

En tot cas, la llei de consultes no referendàries en què fa mesos que treballen les diferents forces al Parlament català podria estar a punt el 16 de juliol, data en què s'enviaria al Consell de Garanties Estatuàries perquè es pronunciés sobre la seva constitucionalitat.

stats