Política 28/09/2016

JxSí insta CSQP a acompanyar la proposta de referèndum de Puigdemont: "Agafem-nos de la mà"

Rovira afirma que no han variat el mandat del 27-S i només han modificat el full de ruta per millorar-lo

Aleix Moldes
1 min
La portaveu parlamentària de JxSí, Marta Rovira, a la sala de premsa del Parlament

BarcelonaEl referèndum torna a ser la proposta de consens dins del sobiranisme. JxSí i la CUP avalen la proposta que ha llançat aquest dimecres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i CSQP ha estat l’única força de l’oposició -més enllà de la CUP- que ha celebrat que el Govern pretengui culminar el procés amb un referèndum. La portaveu parlamentària de JxSí, Marta Rovira, ha aprofitat el missatge conciliador de la confluència d’esquerres per instar CSQP a acompanyar l’executiu en aquest camí. "És cert, ells sempre havien parlat de referèndum. Doncs agafem-nos de la mà", ha indicat en la roda de premsa posterior al discurs de Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Espero que durant els pròxims dies en puguem parlar i que CSQP ens acompanyi", ha insistit la portaveu de la majoria independentista que, això sí, ha recordat que Puigdemont ha parlat "de referèndum o referèndum", fent evident la possibilitat que la Generalitat hagi de tirar endavant la seva pròpia consulta sense pactar-la amb l’Estat.

Puigdemont ha estat rebut amb aplaudiments i crits d’independència en la reunió de grup posterior al discurs i Rovira ha remarcat que JxSí li ha mostrat "absoluta confiança" en ell i en el Govern. El referèndum, segons la secretària general d’ERC, "millora" el full de ruta però "no modifica" el mandat democràtic que van obtenir en les eleccions del 27 de setembre del 2015. "Com sempre hem dit, el nostre procés va d’urna en urna", ha indicat. En aquest sentit, l’addició del referèndum abans de les eleccions constituents "legitima i valida" el procés. "Ens sembla oportú i necessari", ha conclòs.

stats