Política 15/09/2013

Rubalcaba manté l'aposta per la reforma de la Constitució federal sense esmentar la consulta

El secretari general del PSOE diu a Gavà que el model intermedi entre Rajoy i Mas és el document de Granada, al qual el PSC va donar suport tot i que no contempla el dret a decidir

Albert Solé
1 min
Alfredo Pérez Rubalcaba durant la seva intervenció a la festa de al rosa del PSC

BarcelonaAlemanya i Àustria. Aquest és el model de país federal que vol que sigui Espanya en un futur per solucionar l'encaix de Catalunya. Alfredo Pérez Rubalcaba ha vingut a Gavà per participar en la Festa de la Rosa del PSC i ha insistit en la reforma de la Constitució, però sense la possibilitat d'incloure-hi una consulta d'autodeterminació. De fet, ni tan sols ha esmentat les paraules 'consulta' o 'dret a decidir'.

"Entre l'immobilisme de Rajoy i el canvi, escollim el canvi, però entre l'independentisme i el canvi, triem el canvi de la Constitució en un sentit federal com el que vam aprovar en el congrés de Granada", ha assegurat el secretari general del PSOE aquest diumenge a Gavà.

"El nostre model és Alemanya i Àustria, un model que posem sobre la taula i que exigeix acords, però que soluciona el problemes".

Rubalcaba no vol ni sentir a parlar de la independència de Catalunya, i ha insistit: "Estem construint un projecte polític per seguir junts, per enfortir Espanya amb Catalunya a dins".

Respecte al fet que el PSC aprovés l'acord de Granada, tot i que no reconeixia el dret a decidir, i que els socialistes catalans el duguin al seu programa electoral, Rubalcaba ha dit: "En Pere i jo hem discutit molt perquè tenim pensament propi, però els acords també depenen de les persones, i és més fàcil arribar a un acord amb aquelles persones de qui et refies, i jo em refio de Pere Navarro".

Finalment, sobre la Via Catalana i la majoria silenciosa, Rubalcaba ha dit a Rajoy: "Entre els molts que no van sortir al carrer per la Diada n'hi ha molts que volen el canvi federal que nosaltres proposem".

stats