POLÍTICA
Política 17/09/2012

Rubalcaba: "Espanya i Catalunya estan millor juntes, sense cap dubte"

El líder del PSOE tanca la porta al model "bilateral i preferent" que reclama el primer secretari del PSC, Pere Navarro, per a Catalunya. "S'han d'harmonitzar les peticions de Catalunya amb les altres Comunitats", ha advertit

Ara
2 min
Rubalcaba, durant l'entrevista

BarcelonaNi pacte fiscal basat en el concert econòmic per a Catalunya ni tracte diferenciat. El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha deixat clar fins on està disposat a arribar el PSOE per refer la relació de Catalunya i Espanya. "Espanya i Catalunya estan millor juntes, sense cap dubte", ha sentenciat, després d'assegurar que el "problema" amb Catalunya és "d'incomprensió mútua" entre catalans i espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després del cop de porta d'aquest cap de setmana a qualsevol plantejament d'estat propi per a Catalunya que vulgui plantejar el Govern, en una entrevista a TVE, Rubalcaba ha posat límits també al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que aquest dilluns ha instat a una reforma constitucional per acabar amb el cafè per a tothom i a donar un tracte "bilateral i preferent" a Catalunya. "S'han d'harmonitzar les peticions de Catalunya amb les altres Comunitats", ha advertit en referència a la negociació del nou finançament.

"No dialogarem pel divorci"

Malgrat les crides del PSC a articular una alternativa federal a l'estat autonòmic per poder combatre l'auge independentista a Catalunya, el líder del PSOE ha defensat que "l'estat autonòmic ha estat bo pel país" i en qualsevol cas s'ha de millorar. Malgrat que ha defensat que no li fa "por" la paraula federal, també ha afegit que l'estat autonòmic ja ve a ser un estat federal. Davant el plantejament d'estat propi que va fer la setmana passada el president Artur Mas, ha asseverat: "Si vol organitzar el divorci, no estarem en aquest diàleg". Ha deplorat que "Mas digui 'm'heu de donar el que demano, i si no m'ho doneu marxo demà, i si m'ho doneu, marxo demà passat'". Ha receptat "diàleg" per resoldre el "problema" que ha considerat que es va visualitzar en la manifestació de la Diada a Barcelona.

stats