Política 29/07/2011

Rubalcaba: "Jo no he demanat mai al president que avanci les eleccions"

El candidat socialista assegura que està "preparat" i que defugirà el discurs de la confrontació

Joan Rusiñol
2 min
Rubalcaba, aquesta tarda a Madrid / EFE

MadridAlfredo Pérez Rubalcaba està satisfet que les eleccions espanyoles es facin el 20 de novembre. Aquest migdia, el president José Luis Rodríguez Zapatero ha admès que havia crescut la pressió política i mediàtica –com l'editorial del diari El País– perquè les avancés. Aquesta tarda, el candidat socialista ha volgut deixar clar que ell no hi ha tingut res a veure. "Jo no he demanat mai al president que avancés les eleccions", ha reiterat un parell de vegades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba, però, admet que Zapatero va consensuar amb ell la data. Ja mirant al futur electoral, el líder socialista ha assegurat que està "preparat" i, en referència a l'enquesta del CIS que escurça distàncies amb el PP, ha afirmat que "els vents han girat". Segons ha dit, farà un programa electoral "ambiciós i realista" pensat per "guanyar i governar".

En una compareixença a la seu del carrer Ferraz, ha explicat que el seu estil de campanya defugirà la confrontació perquè vol "sumar". Diu que molts ciutadans, i ell mateix, estan cansats del constant "i tu més" entre partits polítics i que això s'ha d'acabar. Per tant, vol escoltar totes les propostes, sense prejudicis, i prendre les que consideri més oportunes. El candidat socialista ha explicat que preparen un programa electoral "realista, pensat per guanyar i governar" i que ara se centrarà a "escoltar i explicar" perquè "els ciutadans passen ara a ser els protagonistes". Ha detallat que "el PSOE ha sabut durant la seva història connectar amb una majoria àmplia de ciutadans, i intentarem que torni a ser així".

Sobre el debat model autonòmic, ha titllat de "brindis al sol" la idea d'algunes comunitats governades pel PP de retornar competències a l'Estat. Rubalcaba també ha avançat que "naturalment" comptarà amb Zapatero per a la seva campanya electoral, que serà "sobre propostes, per discutir-les". Diu que defugirà el debat entre partits "perquè els ciutadans estan saturats d'aquest debat, i jo també", perquè que només pensa a "sumar".

stats