CAP AL 25-N
Política 12/11/2012

Rubalcaba: "Si creuen que l'aventura independentista és la manera de sortir de la crisi, estan equivocats, no els diuen la veritat"

El secretari general del PSOE adverteix a Barcelona que el procés d'emancipació nacional de Catalunya espanta, a criteri seu, als inversors estrangers

Sara González
1 min
Rubalcaba amb Navarro i Jose Manuel Entrecanales durant el XV Congreso Nacional de la Empresa Familiar / PERE VIRGILI

BarcelonaNou revés del PSOE al procés d'autodeterminació que s'ha obert a Catalunya. El líder dels socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha advertit aquest dilluns que el camí de l'estat propi per a Catalunya no només no ajuda a la sortida de la crisi, sinó que el "retarda". En el seu discurs al congrés nacional de l'empresa familiar, que se celebra a Barcelona i que ha inaugurat el president de la Generalitat i candidat a la reelecció per CiU, Artur Mas, Rubalcaba ha acusat el sobiranisme català d'estar espantant a inversors estrangers que podrien estar interessats en establir-se a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Espanya s'està esforçant a demanar als inversors estrangers que vinguin", ha afirmat, per continuar dient que la resposta dels inversors, més enllà de plantejar els dubtes per la crisi del deute, és: "No sabeu qui sou i on aneu, us aclariu i ja vindreu". Rubalcaba, que no ha coincidit amb Mas en cap moment en el congrés,

Els sobiranistes, tots equivocats

El secretari general del PSOE ha considerat comprensible l'auge independentista, si bé ha alertat que tot se sustenta en la mentida: "Entenc que hi hagi independentistes, però els que creuen en l'aventura independentista és el millor camí per sortir de la crisi estan equivocats, perquè no estan dient la veritat". També ha deplorat que el govern espanyol de Mariano Rajoy no "ha volgut" facilitar "grans acords" per facilitar una sortida a la situació.

stats