Política28/12/2017

Rufián diu que ERC es planteja cedir un escó a la CUP perquè tingui grup parlamentari propi

El diputat republicà considera que Puigdemont hauria de tornar per ser investit

Ara

BarcelonaEls quatre diputats que va obtenir la CUP no són suficients per tenir grup parlamentari propi -se'n necessiten un mínim de cinc- i haurien de passar al grup mixt. Els cupaires, però, la nit electoral ja es plantejaven demanar un diputat a ERC i no haver d'estar al grup mixt amb el PP -que també va obtenir quatre escons-. Aquest dimecres el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha explicat que els republicans es plantegen cedir un diputat als cupaires perquè puguin tenir un grup parlamentari propi.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a 8TV recollides per l'ACN, Rufián va dir que seria "una gran notícia que tant Junts per Catalunya com, principalment, ERC cedissin diputats" a la CUP. "Em semblaria molt important i un gran gest", va afegir el republicà. Després de fer aquestes afirmacions, Rufián va insistir a través de Twitter que si depenia d'ERC, "la CUP hauria de tenir grup parlamentari propi".

Cargando
No hay anuncios

Sobre la possible investidura de Carles Puigdemont, en declaracions a La Sexta Gabriel Rufián ha afegit que "no es pot tenir un president per Skype" i que Carles Puigdemont hauria de tornar a Catalunya per ser investit president. "El pla A és Puigdemont, volem que torni, tal com es va comprometre a fer, i el pla B és Junqueras", ha assegurat Gabriel Rufián. El diputat republicà ha assegurat que "segons els advocats, experts independents, [el líder d'ERC] sí que podria ser president".