Política 04/01/2017

Rull avisa el govern espanyol: "Hi ha una manera molt clara de dialogar. Urnes, democràcia i referèndum"

El conseller tanca amb aquest avís la seva reunió amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a Barcelona

Mireia Esteve / Gerard Pruna
1 min
Els consellers Josep Rull i Meritxell Borràs i el ministre de Foment, Iñigo de la Serna

Barcelona"Hi ha una manera molt clara de dialogar que vol dir urnes, democràcia i referèndum". Amb aquestes paraules ha volgut tancar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la reunió que ell i la consellera de Governació, Meritxell Borràs, han mantingut aquest dijous a Barcelona amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan acabava la roda de premsa conjunta que tots tres han ofert a la seu de la conselleria de Territori a Barcelona, el conseller ha pres la paraula per demanar-li al ministre que traslladi al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquesta petició perquè el referèndum "és una expressió molt genuïna de diàleg".

Les paraules de Rull en públic -que ja havia traslladat al ministre en privat- han sorprès De la Serna, que ha respost reivindicant que "si alguna cosa està fent el govern espanyol és treballar per eixamplar els canals de diàleg amb la Generalitat", però ha avisat que "el marc adequat per al diàleg és el respecte a la llei i el marc de convivència".

La d'aquest dijous era una reunió que des del Govern s'observava com una prova del cotó de fins on arribava l'oferta de diàleg del govern espanyol.

stats