Política 22/06/2015

Rull anima l'ANC i Òmnium a "explorar" la llista unitària i garanteix que CDC faria "molts passos enrere"

El coordinador general de Convergència assegura que Mas mantindrà la cita del 27-S encara que finalment hagi de presentar una candidatura pròpia

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha animat l'ANC, Òmnium Cultural i el conjunt d'entitats del sobiranisme civil a "explorar" la possibilitat de bastir una candidatura sobiranista unitària liderada per la societat civil organitzada, com va plantejar dissabte Artur Mas, i en la qual el seu partit està disposat a fer "molts passos enrere". Rull ha assenyalat que la proposta de Mas de cedir a les entitats sobiranistes la iniciativa de confegir una llista unitària "afecta de manera molt severa" a CDC, que quedaria relegada a un segon pla. "Per CDC voldria dir fer molts passos enrere perquè el país pugui fer un pas endavant", ha remarcat. "Però serem capaços d'entomar l'impacte", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentre l'ANC, Òmnium i altres entitats continuen debatent internament l'emplaçament de Mas, Rull ha indicat que la proposta no pretén "tensionar ningú", sinó veure si és possible articular un mecanisme unitari per concórrer amb majors garanties d'èxit el 27-S. "La unitat es pot explorar", ha insistit Rull.

Ha assegurat, però, que es mantindrà la cita del 27-S encara que finalment les entitats rebutgin la idea i Mas hagi de presentar una candidatura pròpia. En tal cas, ha dit, les eleccions del 27-S seguirien tenint "sentit" com a plebiscit sobre la independència, tot i que s'assemblarien més a uns comicis convencionals. "Mas té el compromís de convocar les eleccions el 27 de setembre", ha apuntat. "Si no és possible la unitat, haurem d'afrontar les eleccions en uns termes normals", ha afegit. Si fracassa l'intent unitari, "CDC està preparada" per afrontar el 27-S, ha reblat.

Rull ha fet aquestes declaracions declaracions en sortir de l'acte de presa de possessió dels nous consellers del Govern, una remodelació que ha considerat "molt positiva" i que deixa un Govern "compactat" al voltant de l'objectiu d'aconseguir "un país lliure al servei de l'idea de la justícia social".

D'altra banda, sobre el fet que la persona que hauria de rellevar Jordi Jané com a diputat de CDC al Congrés dels Diputats sigui Teresa Gomis, la tinent d'alcalde de CiU a Reus imputada pel cas Innova, ha explicat que hauran de parlar amb ella per decidir si assumeix o no l'acta de diputada, donada la seva situació.

stats