Política 21/10/2015

Rull denúncia la voluntat d'"abatre" CDC per dinamitar el procés cap a la independència

El coordinador general dels convergents reitera que el seu partit està a "disposició de la justícia", però critica que es posi "més èmfasi en l’espectacle públic" de l'escorcoll que en la recerca de la veritat

Marc Toro
1 min

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha denunciat aquest dimecres que "hi ha algú que vol abatre CDC" perquè és "una peça clau del procés cap a la independència". Aquesta ha estat la seva reacció en ple escorcoll de la seu del partit i després de la detenció del tresorer de la formació, Andreu Viloca, i "dues persones més de l'àmbit administratiu" de CDC -ha anunciat Rull-, en el marc d'una operació contra la presumpta trama del 3%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és casual que hi hagi actuació judicial d'aquestes característiques i que es dirigeixi de manera clara, concreta i rotunda cap a CDC", ha afegit Rull, que ha deixat clar que, tot i això, els convergents mantindran el seu compromís dels convergents amb la independència: "La nostra voluntat i determinació política i democràtica per complir el mandat 27-S és inalterable".

Dit això, el Rull ha reiterat que "totes les dades d’aportacions que s’han fet a CDC i Fundació CatDem són transparents", i ha posat el partit a "disposició de la justícia". La justícia té "totes les seus de CDC obertes de bat a bat", ha dit. Ara bé, també ha qualificat "d'inadmissible" que es posi "més èmfasi en l’espectacle públic" de l'escorcoll que en la recerca de la veritat.

"No és acceptable en cap sistema democràtic", ha dit, i ha lamentat que diversos mitjans coneguessin la notícia de l'escorcoll abans que aquest tingués lloc. "Per fer justícia ens trobaran al costat, per fer exercicis d'espectacle com aquests ens trobaran al davant", ha conclòs.

stats