POLÍTICA
Política 28/04/2011

Salgado recorda a les comunitats autònomes que es pot fer "més amb menys" sense rebaixar els serveis públics essencials

Respon a Mas-Colell que les CCAA també són "corresponsables" de la reducció del dèficit

Acn
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha reiterat aquest dijous en una entrevista a la Cadena SER que les comunitats autònomes (CCAA) que no compleixin els objectius de dèficit no rebran autoritzacions per emetre endeutament, i s'ha mostrat convençuda que la prestació dels serveis públics pot ser "més eficient" i que en comptes de "simplificar" l'educació o la sanitat es pot fer "més amb menys". Salgado també ha donat la raó al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, tot recordant que l'administració central, però també les CCAA, tenen una "corresponsabilitat" en la reducció del dèficit. La vicepresidenta ha fet aquestes manifestacions l'endemà de la celebració del Consell de Política Fiscal i Financera, on va transmetre als consellers autonòmics que l'Estat no abonarà aquest any els fons del sistema de finançament que li reclamen les CCAA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha recordat que els objectius de dèficit són un compromís adquirit per tots els territoris l'any passat, quan també es va acordar que les comunitats que no compleixin no rebran autoritzacions d'endeutament. "És l'única eina col·lectiva que tenim a la nostra ma i per descomptat ha de comptar sempre amb la voluntat de les CCAA de complir amb el dèficit", ha dit.

Segons Salgado, aquesta obligació de reduir el dèficit sense comptar amb els fons de l'Estat no té per què afectar la prestació dels serveis essencials. "Crec que la prestació dels serveis públics pot ser més eficient", ha dit abans de recordar que l'executiu espanyol ha aconseguit reduir la despesa farmacèutica "sense que hi hagi cap deficiència en la prestació d'aquest servei". Es tracta, ha dit, de ser "més eficients i fer més amb menys o amb el mateix".

"Jo crec que aquesta és una teoria que hauríem de portar a la pràctica i no anar simplificant tant els serveis públics", ha dit abans de recordar que "en tot, i particularment a les grans partides de despesa, és possible ser més eficients".

En aquest context, la vicepresidenta econòmica ha recordat que la reducció del dèficit és una qüestió que afecta tothom perquè "tots haurem de pagar més interessos si els diferencials del nostre deute augmenten com a conseqüència de no complir els nostres compromisos". "Així que el conseller català ho va dir amb tota la raó, tenim una corresponsabilitat en el compliment dels nostres compromisos, les CCAA i l'administració de l'Estat", ha sentenciat.

stats