Política 21/11/2017

Salvadó, a la seva secretària el 20-S: "Això que tens controlat, desaparegut"

El secretari d'Hisenda va demanar destruir documents quan la Guàrdia Civil va entrar al seu despatx

Ara
1 min
El nou servei “servirà tant si som autonomia com si som república”, defensa Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda.

BarcelonaEl secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, va demanar a la seva secretària que fes desaparèixer documents el 20 de setembre, el mateix dia en què la Guàrdia Civil va escorcollar el seu despatx. Així s'evidencia en diverses converses telefòniques que va mantenir aquella tarda amb la seva col·laboradora, incloses en el sumari de la investigació ordenada pel jutjat número 13 de Barcelona i a les quals ha tingut accés la SER.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Això que tens controlat, desaparegut", demana Salvadó en una d'aquestes gravacions. En una altra la seva secretària li diu: "Això és a sota d'una caixa d'aigües, ara mateix". I li pregunta: "Li demano a la Raquel que s'ho emporti a algun lloc?" El número dos de Junqueras li respon afirmativament, abans de demanar-li "prudència" en les converses que mantenen per telèfon.

Segons explica la SER, es tracta de gravacions fetes a les 15.36 h del 20 de setembre, en ple operatiu de la Guàrdia Civil en diverses conselleries de la Generalitat. Els escorcolls i detencions que se'n van derivar formen part de la investigació sobre els preparatius de l'1-O, la qual ha donat lloc a la causa oberta a l'Audiència Nacional i a l'ingrés a presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, acusats de sedició per la protesta a l'exterior del departament d'Economia.

En altres gravacions telefòniques d'aquell dia, aparegudes en diversos mitjans i recollides també per l'agència Efe, Salvadó va ser taxatiu amb la seva

stats