ELECCIONS EUROPEES
Política 22/05/2014

Sánchez-Camacho: "No ens intimidaran ni els violents independentistes ni els antisistema"

La líder del PP a Catalunya demana "responsabilitats" a Interior pels incidents de Vilanova i Fisas convida el conseller Espadaler a assistir a un acte del PP "perquè vegi què passa"

Ara / Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, no ha perdut l'oportunitat per associar aquest dijous l'agressió de dimecres al vespre al cotxe on viatjaven ella i el ministre Montoro amb els independentistes. "No ens intimidaran ni els violents independentistes ni els antisistema", ha asseverat en declaracions als periodistes, després de demanar "responsabilitats" al departament d'Interior pel dispositiu de l'acte dels populars a Vilanova i la Geltrú que va acabar amb incidents i atacs al vehicle on viatjava ella i el ministre d'Hisenda. "El dispositiu no va funcionar", ha dit Camacho, que pensa denunciar l'agressió al llarg d'aquest dijous.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La popular creu que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, està "mal informat" sobre què va passar i per això "dóna una resposta fluixa" al que va passar. La líder del PPC ha visitat aquest dijous al matí el recinte modernista de l'antic Hospital de Sant Pau, a Barcelona, amb el candidat a les europees, Santi Fisas, que ha convidat Espadaler a assistir a un míting del PP "per veure què passa".

Sánchez-Camacho ha volgut ser contundent i "denunciar la greu agressió violenta que va posar en risc la seguretat de càrrecs del PP, dels militants i del ministre Montoro". Però la popular ha volgut recordar que el de Vilanova "no ha estat l'únic acte violent" que han patit. "Fins ara hem mantingut un prudent silenci, però hem patit més de 13 assetjaments, 'escraches' i violència verbal. Som l'únic partit que està tenint actes violents de manera permanent i no existeix normalitat democràtica mentre persisteixin aquests actes", ha denunciat. "La violència no pot quedar impune i volem que hi hagi responsabilitats als jutjats".

Dubtes amb el dispositiu policial

I és que Sánchez-Camacho té molt clar que "ahir el dispositiu no va funcionar". A més, la líder del PP a Catalunya ha remarcat que l'actuació de la policia catalana no va ser l'adequada, començant pel seu màxim dirigent. "El director general dels Mossos, Manel Prat, estava avisat dels possibles incidents que es podien produir, després de veure que a l'entrada ja havíem tingut problemes i la sortida estava programada i avisada", ha sentenciat, tot reclamant a Ramon Espadaler "una investigació rigorosa davant un operatiu que va ser ineficaç". Per això s'ha reservat el dret de tornar a demanar la dimissió de Manel Prat "pel risc en la seguretat" de l'acte. I és que les explicacions que ha donat el conseller no convencen als populars. "Demano a Espadaler que faci la seva feina amb total eficàcia. No hi havia més sortides possibles. Una estava bloquejada pels manifestants i altra per uns testos que van posar. Era impossible anar en direcció contraria, com diu el conseller", s'ha queixat.

Per a la líder del PPC, algú està donant dades falses al conseller sobre els fets de Vilanova. "No sé quina informació, sorprenent, li estan donant a Espadaler. Manel Prat estava informat dels riscos. La informació que li han donat no es correspon a la realitat. És una resposta sorprenent, dèbil i fluixa", ha sentenciat. Malgrat tot, la líder del PP ha volgut donar un "missatge de tranquil·litat i normalitat" després de l'incident. "Al·lucino bastant amb les declaracions d'Espadaler. No és cert el que diu", ha afegit Santiago Fisas.

stats