Política 01/10/2012

Camacho respon a la Comissió Europea que Catalunya sí que quedaria fora de la UE

Viviane Reding va dir que "cap llei diu que Catalunya hagi de sortir de la UE si s'independitza"

Sara González
1 min
Alícia Sánchez-Camacho, llegeix un dels tractats europeus / ACN

BarcelonaLa líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha replicat les paraules de la comissària europea de Justícia, Viviane Reding, que aquest diumenge va assegurar que una Catalunya independent no quedaria exclosa de la Unió Europea. Camacho s'ha referit a diversos articles del tractat de funcionament de la Unió Europea. Segons ha llegit la líder popular, l'article 4 diu que "un país que se separa d'un país de la Unió Europea queda exclòs directament de la Unió i ha de ser acceptat pels 27".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Camacho ha citat l'article 20, que fa referència a la pèrdua "de la ciutadania europea" en cas d'independència sense consentiment de l'Estat, i ha afegit que l'article 19 estableix que caldria unanimitat dels països de la Unió per formar-ne part.

Camacho ha anunciat que en breu es posarà en marxa la campanya 'Dret a saber' per explicar els catalans "la realitat". "Volem explicar els costos de la independència", ha dit. A més, la presidenta del PP de Catalunya ha recordat que queden dos mesos perquè el seu discurs vagi "quallant" i ha instat la població a no creure's fil per randa els sondejos electorals dels darrers dies. "Cap enquesta va encertar el resultat que vam tenir el 2010", ha conclòs.

stats