Política 30/09/2012

Sánchez-Camacho posa la selecció espanyola com un exemple de "treball conjunt" entre Catalunya i Espanya

Per la presidenta del PPC, "cal traslladar aquest esperit a la nostra societat i a la política"

Acn
2 min
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, aixecant la copa del món

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha comparat aquest diumenge els èxits de la selecció espanyola de futbol amb el que creu que haurien de fer els polítics. La líder popular assenyala el treball "d'un conjunt d'homes extraordinaris de tot Espanya que han aconseguit una fita històrica" i reflexiona que políticament "és el moment de treballar units i d'ajuntar esforços per a l'objectiu més important", com sortir de la crisi o crear llocs de treball, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho també ha criticat que els socialistes catalans tenen "greus problemes interns i no tenen candidat clar ni definit" i, quan el tinguin, "no tenen una idea d'Espanya i d'una Catalunya unida i forta dins d'Espanya", ha afegit. Sánchez-Camacho ha fet aquestes declaracions a Castelldefels, després de visitar –juntament amb l'alcalde, Manuel Reyes– l'exposició de la Copa del Món i de les dues Eurocopes guanyades per la selecció espanyola de futbol, a la qual ha posat com a exemple de treball en equip. En aquest sentit, ha explicat que "la selecció espanyola ha fet història i és el resultat de treball conjunt: catalans, asturians, madrilenys, andalusos, manxecs... treballant junts per un objectiu comú amb tota l'entrega".

Per la presidenta del PPC, "cal traslladar aquest esperit a la nostra societat i a la política". "Els que ens volen separar, els de CiU, no volen que treballem units, volen la separació d'Espanya, cosa que comportarà més crisi, més atur i perjudicarà la recuperació econòmica", ha constatat.

En aquesta línia, ha assenyalat que "el PPC vol agrupar tots els catalans que se senten catalans i espanyols" i s'ha dirigit a "tots aquells catalans que en el passat han votat d'altres formacions, perquè ens hi juguem molt i és el moment de canviar".

Uns pressupostos "marcats per Europa i per la crisi"

La presidenta del PPC s'ha referit als pressupostos generals de l'Estat del 2013 i ha considerat que "estem en uns moments extraordinàriament difícils en l'economia catalana i espanyola i, de la mateixa manera que ha hagut de fer el president de la Generalitat reduint pressupostos, Mariano Rajoy ha de complir amb els objectius marcats per Europa i sortir de la crisi".

"Els que van governar abans a Catalunya i a Espanya, els socialistes, van gastar més del que tenien, i ara hem de gestionar aquesta herència", ha afegit. Tanmateix, Sánchez-Camacho ha assegurat que "el PPC seguirà treballant per aconseguir que les inversions a Catalunya continuïn sent una prioritat per al govern d'Espanya".

stats