Política 06/02/2019

Sánchez visita Estrasburg per defensar l’estat de dret just abans del judici de l'1-O

L'executiu subratlla que Espanya és una "democràcia plena" davant del Consell d'Europa

Ara
2 min
El president espanyol, Pedro Sánchez, i el secretari general del Consell d'Europa, Thorbjørn Jagland, aquest dijous a Estrasburg

BarcelonaPedro Sánchez és aquest dijous a Estrasburg per fer una visita institucional al Consell d’Europa i al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). Ho farà, segons han detallat fonts del govern espanyol, per posar de manifest que l’Espanya actual "és un estat de dret" que “vetlla perquè els drets individuals, les llibertats públiques i els drets de les minories quedin garantits i protegits”. El president exposarà que el seu govern ha fet dels drets humans "una prioritat des del primer dia, restablint la sanitat universal, defensant la igualtat de gènere, tornant a dotar la Llei de Dependència i avançant en drets anomenats "de quarta generació".

La visita té lloc una setmana abans del començament del judici de l’1-O, tot i que fonts pròximes a l'executiu asseguren que la cita s’havia concertat al desembre, abans de fer-se pública la data d'obertura de la causa. Malgrat tot, Sánchez es reunirà amb el president del TEDH, Guido Raimondi, responsable del mateix òrgan on probablement acabarà la causa que es jutjarà des de dimarts vinent al Tribunal Suprem. El president espanyol defensarà la justícia espanyola en un discurs davant els ministres del Consell d'Europa.

Al Consell d’Europa es reunirà amb el seu secretari general, Thorbjorn Jagland, i amb la presidenta de l'Assemblea Parlamentària de l'òrgan, Lilian Maury Pasquier, i al Tribunal Europeu de Drets Humans es trobarà amb el seu president, Guido Raimondi. A més, pronunciarà un discurs davant el Comitè d'Ambaixadors del Consell d'Europa.

El govern espanyol ha desvinculat en tot moment aquesta visita del judici al procés i tampoc estableix cap relació amb la campanya internacional que ha començat a través de la secretaria d'Estat d'Exteriors, España Global, que també té per objectiu llançar al món el missatge que Espanya és una democràcia plena i moderna.

stats