CONGRÉS DELS DIPUTATS
Política 23/07/2016

Sánchez Gordillo veu una "traïció" que els diputats andalusos d'Units Podem no formin grup propi al Congrés

L'alcalde de Marinaleda i exdiputat d'IU assegura que "si hi ha algun territori en la història recent que ha demostrat que té dret a la sobirania és Andalusia"

Efe
2 min
L'Alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo amb membres del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) a les sis 'Marxes per la Dignitat'/ EFE/Luca Piergiovanni

SevillaL'alcalde de Marinaleda i exdiputat d'IU, Juan Manuel Sánchez Gordillo, ha titllat aquest dissabte de "traïció" que els diputats andalusos d'Units Podem no puguin formar grup propi al Congrés, cosa que, com a andalús, ha considerat "una vergonya". En declaracions a l'agència Efe, ha subratllat que Andalusia és "tan nació com la que més i té dret a formar grup propi, no són més els catalans", ha clamat, i després ha recordat que aquesta comunitat va accedir a l'autonomia per la via del 151 de la Constitució "després que milions d'andalusos llancessin al carrer".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si hi ha algun territori en la història recent que ha demostrat que té dret a la sobirania és Andalusia i, si a algú se li concedeix la capacitat de decidir, hi tindria el mateix dret", ha sostingut el portaveu de la CUT. Així mateix, ha assegurat que el nacionalisme andalús és "d'esquerres", per la qual cosa ha considerat que no defensar que hi hagi grup propi és "una traïció històrica a l'esquerra" a Andalusia.

Per això, ha fet una crida als diputats que representen Andalusia perquè "donin la cara" i ha advertit que IU i Podem seran els "responsables" que "Andalusia no tingui grup propi". "És increïble que en altres moments de la història Andalusia tingués grup propi i avui no", ha lamentat Sánchez Gordillo, que ha assegurat que "no són bons andalusos els que es queden callats davant d'una marginació tan miserable". "Anem a la Tercera Regional; a Blas Infante se l'acaba d'assassinar", ha denunciat.

Sobre el paper que pot exercir al Congrés el líder del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Diego Cañamero, diputat d'Units Podem per Jaén, ha dit que ha de defensar Andalusia com a "nacionalitat històrica", tal com estableix l'Estatut d'Autonomia. Pel que fa a la iniciativa de Cañamero de signar davant notari un document pel qual pretén renunciar a la seva condició d'aforat com a parlamentari al Congrés, ha assenyalat: "Aquests són gestos per a la galeria, l'important són les qüestions de fons".

stats