Política 29/04/2018

Sánchez torna a demanar l'abstenció a Rivera perquè Gabilondo sigui el president "digne i decent que necessita Madrid"

"No volem fer fora el PP als despatxos sinó guanyar-los a les urnes", respon Cs

Ara
3 min
Sánchez demana de nou a Rivera l'abstenció perquè Gabilondo sigui el president "digne i decent que necessita Madrid"

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat al president de Ciutadans, Albert Rivera, l'abstenció perquè Ángel Gabilondo sigui el president "digne i decent que necessita la Comunitat de Madrid". "No li demanem ni el vot a favor, a Rivera; amb l'abstenció ens val", ha dit. Així ho ha manifestat aquest diumenge Sánchez durant un acte del PSOE a la localitat murciana de Molina de Segura, on ha destacat que va assumir la seva responsabilitat dimitint com a secretari general i com a diputat quan es va negar a investir Rajoy president del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"N'hi ha d'altres que quan han d'escollir entre neteja o més PP els tremola el pols i acaben escollint més PP, aquí a Múrcia i a Madrid", ha assenyalat el socialista en referència al líder de la formació taronja, alhora que ha assegurat que la corrupció del PP "no té mesura ni obeeix tampoc a fronteres". A més, Sánchez ha posat èmfasi en el compromís del seu partit per derogar la reforma laboral que va aprovar el PP "en contra dels sindicats i del PSOE". En aquest sentit, ha afegit que amb aquesta reforma "no es dona seguretat" i ha recordat que el 90% dels contractes signats el 2017 "van ser temporals". Per això el socialista ha apostat per un "canvi segur" que obri les esperances de molta gent que "veu el futur amb por" i perquè les institucions públiques redueixin els riscos.

Prèviament, el portaveu del PSOE a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, ha sostingut que Madrid necessita una alternativa al govern regional del PP i "no un recanvi", i ha rebutjat la possibilitat que un president interí dels populars esgoti l'actual legislatura . Així ho ha manifestat Gabilondo a l'acte 'Un projecte per a Madrid', que el seu partit ha organitzat al Centre Cultural Eduardo Úrculo per presentar-lo com a candidat a la presidència regional.

Gabilondo ha manifestat que Madrid necessita una alternativa i "no un recanvi" perquè "estem davant d'un final de cicle i només es pot transformar la regió amb un altre govern i manera de governar. Per això, davant la possibilitat de ser elegit president regional en el pròxim ple d'investidura, Gabilondo ha assegurat que no es tracta d'un "tema personal" ni de "pressa", sinó d'"urgència, que és molt pitjor". Davant d'aquesta situació, el portaveu del PSOE a l'Assemblea de Madrid ha instat Ciutadans (Cs) a posar les seves decisions "a l'altura de les seves proclames", i a no utilitzar els "vells procediments" perquè "no es tracta d'apuntalar" el PP al govern.

Ciutadans refusa donar suport al PSOE

Una aliança que Cs refusa. El portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, ha assegurat aquest diumenge que el més "sensat" amb una legislatura "pràcticament esgotada" és que el PP proposi un candidat a la presidència regional malgrat l'"ànsia" del seu homòleg al PSOE, Ángel Gabilondo, i Podem per accedir a la Comunitat de Madrid "a qualsevol preu". "Les coses s'han de fer quan toca. No volem fer fora el PP als despatxos sinó guanyar-los a les urnes", ha apuntat Aguado per assenyalar que el PP, els "agradi o no", ha de ser qui presenti un candidat que substitueixi l'expresidenta Cristina Cifuentes arran de la seva renúncia després de ser la formació més votada en les eleccions del 2015. En aquest sentit, Aguado ha emplaçat el PP a "moure fitxa" per trobar un "candidat net" que "piloti" la comunitat de Madrid durant els mesos que queden fins a les eleccions del 2019.

El vicesecretari de política social i sectorial del PP, Javier Maroto, ha afirmat que "no es pot construir un projecte basat sempre en la pressió a l'altre i en el 'no és no'", després que li demanessin per la possibilitat que el PSOE lideri a la Comunitat de Madrid un executiu si prospera una moció de censura amb Ángel Gabilondo com a candidat. En declaracions als periodistes a la seu del PP, Maroto ha rebutjat la intenció dels socialistes d'optar a la presidència després de la renúncia de Cristina Cifuentes, així com la crida que ha llançat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a Ciutadans perquè no bloquegi el canvi de govern. "Construir en contra no aporta res, és molt millor pactar entre diferents per construir un projecte comú", ha defensat Maroto, que ha destacat que els partits "que només saben dir 'no' han quedat fora" de l'acord dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al 2018.

stats