Política 06/09/2018

Santamaría planta Casado en la tornada de les vacances al Congrés

No assisteix a la reunió del grup parlamentari presidida pel seu rival a les primàries

Dani Sánchez Ugart
1 min
Santamaría planta Casado en la tornada de vacances al Congrés

MadridL’exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría ha plantat aquest dijous el nou president del PP, Pablo Casado, que ha comparegut davant del grup parlamentari del PP, al Congrés de Diputats, a la reunió d’inici de curs, a la qual estaven convocats tots els diputats de la formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, l’ex secretària general popular María Dolores de Cospedal, que també va aspirar a liderar el partit, sí que ha assistit a la trobada, i ha ocupat un seient a la primera filera, al costat de la nova direcció. Era l’estrena de Casado davant dels diputats del seu partit, i un moment especialment important tenint en compte que en aquestes reunions –a porta tancada– és on es marca l’estratègia del grup parlamentari.

Des de la seva derrota a les primàries, al juliol, Santamaría ha passat a un segon pla de la política. “M’agafaré vacances per primer cop en molts anys”, va dir a alguns dels seus col·laboradors. Fonts de l’entorn de l’exvicepresidenta afirmen que encara està en un període de reflexió sobre cap on dirigir el seu futur polític, després de rebutjar entrar a l’executiva de Casado.

Tampoc ha assistit a la reunió un dels col·laboradors més estrets de Santamaría, José Luis Ayllón, que va ser cap de gabinet de Mariano Rajoy en l'última etapa. En canvi, sí que hi han assistit altres diputats afins a l’exvicepresidenta, com Celia Villalobos, que, tanmateix, ha ocupat un seient discret, a l’última fila de la sala.

stats